The Dome

The Dome

Voor de tweede keer in onze Escape loopbaan, en ook de tweede keer in mijn leven, reden we naar Bunschoten. We gingen The Dome in.

Opnieuw parkeerden we onze stalen rossen op het industrieterrein, voor de Welkoop. Een ding dat meteen opviel was dat er nu een aparte entree was. Een televisiescherm heette ons welkom. Via de trap was de sfeer meteen stukken beter dan voorheen. Op een groot scherm was de intro van de Dome nog te zien, ondersteund door een goede geluidsinstallatie. Yes, we gingen weer escapen.

In de ontvangstruimte was het rustig, maar we vermaakten ons prima met alle speelautomaten die klaar stonden. Opvallend was de entree tot The Dome, het leek wel een attractie in een pretpark. Hier was veel werk aan besteedt. Even later gingen we beginnen. We luisteren naar de gebruikelijke instructies, en daar ging die dan, 60 minuten om weer buiten te komen.

De prachtige entree maakte zijn belofte waar. WAT EEN GEWELDIGE KAMER. Zowel qua techniek, puzzels als sfeer was alles tot in de puntjes geregeld. Zoals op sommige plekken al stond, het soms een echte mindfuck. Deze kamer is van de buitencategorie. Het kost wellicht wat meer dan de meeste kamers, maar wow... dat was ook wel te zien. Uiteraard ga ik geen puzzels beschrijven, maar het gebruik van ruimtes was fenomenaal, de technieken van de puzzels waren briljant, en ook de flow in de puzzels was erg aangenaam.

 

Plaats: Bunschoten
Tijd: 60 minuten!
Datum: 13 januari 2019
Website: -

 

Verdict:

Buitencategorie qua ontwerp, techniek, sfeer, afwisseling. Het personeel zou wel iets enthousiaster mogen zijn.

 

Comments are closed